Producent mebli i urządzeń
dla gastronomii ze stali nierdzewnej
XVII Kulinarny Puchar Polski z Komatem
27 września rozstrzygnięto zmagania o Kulinarny Puchar Polski 2017.
Finał trwał dwa dni, a o zwycięstwie decydowało profesjonalne międzynarodowe jury. Pierwszego dnia uczestnicy mieli za zadanie przygotować przystawkę z przepiórką w roli głównej oraz deser: szarlotkę z jabłkami grójeckimi.
Drugiego dnia zawodnicy przygotowali danie główne z wykorzystaniem halibuta, szynki parmeńskiej i czarnego ryżu.
Rywalizacja kucharzy zakończyła się zwycięstwem Bartosza Petera i Rafała Kudlińskiego, którzy reprezentowali Copernicus Toruń Hotel.
Doskonale poradzili sobie także Paweł Salamon i Maciej Pisarek, którzy zdobyli II miejsce.
Na III miejscu znaleźli się natomiast Paweł Kubera i Kajetan Świokła.
Serdecznie gratulujemy!